Kwaliteit- en voedselveiligheidssystemen

Wij maken ambassadeurs

IFS, BRC of FSSC22000? We kunnen wel strooien met alle termen van de systemen die we kennen en beheersen, maar uiteindelijk is het vooral belangrijk dat een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem door de hele organisatie gedragen wordt. Wij focussen daarom op de mensen en zorgen dat ze de middelen en de kennis hebben en ambassadeur willen zijn. En natuurlijk zorgen wij er achter de schermen voor dat alle kennis geborgd wordt in een gecertificeerd systeem.

Interne audits en leveranciersaudits

Wij maken je systeem waterdicht

Een klein gaatje in je kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem kan al flinke gevolgen hebben. Met een interne audit sporen we elk gaatje op zodat je systeem weer waterdicht is. We kunnen deze audits voor je ontwikkelen of bestaande methodieken aanscherpen. Bij kwaliteit is ook de beheersing van HACCP bij je leveranciers essentieel. Wij kunnen een leveranciersaudit voor je uitvoeren, precies gericht op de gevaren en risico's die voor jouw bedrijf van belang zijn. Hiervoor hebben wij twee gekwalificeerde leadauditoren in dienst, met ruime ervaring in de diverse branches.

  • Hygiënecode van A tot Z

    Momenteel werkt Kroonenburg aan de nieuwe hygiënecode voor STOR (Stichting Overlegplatform Restaurantketens). Bedrijven als FEBO, McDonalds en La Place maken gebruik van deze code. Recent heeft Kroonenburg ook de CBL Hygiënecode ontwikkeld. Verder ontwikkelden wij de Hygiënecode voor de horeca en de Hygiënecode voor de ambachtelijke IJsbereiding. Kroonenburg neemt in deze trajecten deel aan het overleg met NVWA en het aanbieden van codes aan het ROW.

Business continuity

Wij kijken verder

Stel dat er iets ernstigs gebeurt met de bedrijfsvoering zoals een brand, een staking of een afdeling die gesloten moet worden. Loopt het dan goed af? Wel als het aan ons ligt! Kroonenburg onderzoekt risico's op het gebied van kwaliteit en continuïteit, zodat we samen met onze opdrachtgevers alle risico's kunnen tackelen. De zaak kan dus gewoon door draaien. Indien gewenst worden processen vastgelegd conform ISO22301.

Productintegriteit

Wij zekeren de keten

Vertrouwen. Het grootste goed als het gaat om de keten van levensmiddelen. Vrijwel iedereen kent voorbeelden van voedselfraude. Soms bewust, soms niet. Een oordeel hebben we daar niet over. Wel begrijpen wij het belang van transparantie in de keten. We onderzoeken, stellen vast en vertellen wat er beter kan. En zo zijn we verrassend vaak de verbindende factor tussen partijen en processen. Daar kunt u van op aan.