Beoordeling

Check, check, dubbelcheck

Wil je zeker weten dat je niets over het hoofd ziet? Dan kun je onze tijd en kennis inhuren voor een grondige beoordeling van de productspecificaties. Wij werken met een complete en op maat gemaakte checklist zodat we alle onderdelen kunnen afvinken: van informatie over bijvoorbeeld de ingrediënten en allergenen, tot aan de voedingswaardevermelding, de claims en de spelling.

  • In 70 landen

    Een brouwerijconcern dat op wereldschaal bier, alcoholvrij bier en energy drinks exporteert, kan zich geen vergissingen op het gebied van etikettering permitteren. Kroonenburg heeft in samenwerking met deze producent een database ontwikkeld met alle wettelijke informatie per land. Inmiddels zal de etiketteringsinformatie beschikbaar zijn voor ruim 70 exportlanden. Altijd up-to-date, waar dan ook.

Controle

Een frisse blik

Is de verpakking of het etiket van je product klaar voor de drukker en wil je dat iemand er met een frisse en deskundige blik naar kijkt? Wij doen een quick scan, zodat je zeker weet dat er geen fouten op het etiket staan.

Advies

Soms moet je geen risico willen nemen

Regelmatig stappen wij al in het traject vóórdat de eerste opzet van de verpakking is gemaakt. Wij geven advies op maat over wet- en regelgevingsvraagstukken zodat onze klanten weten aan welke eisen de etikettering moet voldoen. En daarbij moeten we soms enthousiaste marketeers terugfluiten omdat de voedingsclaim weliswaar heel prikkelend is, maar niet aan de eisen van de wet voldoet. Door ons in te schakelen, weet je zeker dat je niet achter de feiten aan loopt of voor vervelende verrassingen komt te staan.

En verder

Een bijzonder specialisme

Wij leveren elke week een bijdrage aan de nieuwsbrief 'Waar & Wet' (van uitgeverij SDU) waarin we de lezers op de hoogte houden van het laatste nieuws op het gebied van wetgeving, EFSA-publicaties en ander nieuws op het gebied van eet- en drinkwaren. We geven daarnaast seminars over etikettering in de praktijk en zijn ook in de non-food branche werkzaam (cosmetica en diervoeding). Amerikaanse fabrikanten weten ons inmiddels ook te vinden als ze hun producten willen importeren naar Europa. En daar mogen we best trots op zijn.